Profil / Profil

Profil


Mit navn er Susi Lykke, jeg er født Marts 2016
d. 13. maj 1983 og bor i Nordsjælland sammen med mine to hunde.
Jeg er uddannet sygeplejerske og arbejder på Nordsjællands Hospital inde for det pædiatriske speciale.
Jeg er tidligere uddannet pædagog samt uddannet Spinningsinstruktør.

Jeg har haft schæferhunde i over 20 år, men valgte i 2010 at tage jagttegn, og fokusere på jagthunde og jagthundetræning. 
Da jeg besluttede mig for, at anskaffe mig min første jagthund, faldt valget af race på en Korthåret Vizsla, og i sommeren 2010 flyttede Gizmo ind. Behovet for endnu en jagthund, men af anden type har dog meldt sig, valget er faldet på en ft cocker, og i sommeren 2016 flyttede Caley ind.
Jeg fungerer som hundefører på en del jagter rundt om i landet, og det er hundearbejdet jeg bruger mest tid på, og brænder for. 

Jeg er født og opvokset med schæferhunde, og har haft 6 af slagsen, 3 af højavlslinier og 3 af grå brugslinier. Jeg startede min interesse for hundetræning op ved hjælp af bøger, og vores daværende hund Dina. Jeg rendte rundt på græsplænen med hende i snor i den ene hånd, og med en bog i den anden hånd... Det var et kønt syn!
 
 

Jeg har med mine schæfere både stiftet bekendtskab med agility, IPO træning, og havde også planer om at avle.Jeg har desuden fungeret som instruktør og formand i Schæferhundeklubben Kreds 5 Hillerød, samt agilitytræner i Kreds 55 Furesø. Desværre har jeg været ufattelig uheldig med mine schæfere, som alle har fejlet noget forskelligt. Og jeg har derfor valgt at sige stop, og starte på en frisk med en ny race, noget jeg bestemt ikke har fortrudt. Med tabet af min sidste schæfer, Ninja, forsvandt også lysten til IPO træning, og drømmen om at træne jagthunde og være jæger, blev istedet en realitet.
 
Jeg har igennem mine mange år med hundetræning, set, prøvet og hørt om mange forskellige træningsmetoder. Selv bruger jeg hovedsageligt belønningsbaserede indlæringsmetoder, klikker og positiv indlæring i min træning af hundene. Jeg forsøger at holde mig så opdateret og informeret som overhovedet muligt indenfor metoder m.m. i forbindelse med hundetræning, og mener at man når længst med en positiv tilgang og positive metoder i træning af hunde. Tvang, underkastelse, fysisk afstraffelse og diverse grimme halsbånd er IKKE noget som jeg går ind for, og bruger i min træning, men er noget som jeg tager stærk afstand fra. Jeg vil have en hund som arbejder sammen med mig, og ikke for mig. 


 
 
 
Kennel Turnagain Gundogs | - Danmark | turnagaingundogs@gmail.com