Magyar Vizsla / Magyar Vizsla

Magyar Vizsla


"Magyar Vizsla" er racens ungarske navn, hvilket betyder ungarsk pointer. Vizslaen er en stående jagthund af middelstørrelse og med en elegant fremtræden, noget letbygget, med gylden pelsfarve i enten korthåret eller ruhåret variant.
 


Den besidder den fuldendte harmoni af skønhed og kraft. Den er ligevægtig og intelligent og har et livligt temperament. Den er let og hurtig at afrette, og dens karakter tåler ikke godt nogen grov behandling. Dens nedarvede gode egenskaber som udemærket hukommelse, lære- og kombinationsevne er fortrinlige. Disse egenskaber sikrer dens placering som vore dages moderne jagthund. Ud over sin særprægede passion for jagt føler den sig godt tilpas i sin ejers bolig. På grund af disse egenskaber og sin tiltalende væremåde falder den også godt til som familiehund, da den er glad for børn og kræver megen kontakt med sin familie.
 

Dens fremragende tilpasningsevne er vidt bekendt - den arbejdes utrætteligt, også i den værste hede. Af medfødte gode egenskaber kan nævnes: En fortrinlig næse, en fast og statueagtig stand, udtalte anlæg for spor- og apportarbejde, vandpassion og især den fortrinlige evne til at holde kontakt.

Den ruhårde variant, er i bygning lidt mere robust end den korthårede. Vizslaen er skabt til jagt og legemlig udfoldelse, og kræver derfor en del motion.

Der bliver født ca. 35-50 hvalpe årligt, og der er ca. 400-500 vizslaer i Danmark.
Kennel Turnagain Gundogs | - Danmark | turnagaingundogs@gmail.com