Magyar Vizsla / Dansk Vizsla Klub

Dansk Vizsla Klub

 
Dansk Vizsla klub er en specialklub for jagthunderacen Korthåret og Ruhåret Vizsla i Danmark.
 
Klubben er stiftet den 4. Juli 1982 af ejere til vizslaer for at imødekomme og udbygge den stigende interesse for vizslaen i Danmark. Klubbens formål er at fremme kendskabet til vizslaen og at fremme avlen og de brugsmæssige egenskaber hos hundene. Dette søges opnået ved i klubben at afholde markprøver, udstillinger, apporteringsprøver, schweissprøver, ræveslæbprøver, familiedag, samt ved at få så mange vizslaejere som muligt til at deltage aktivt i disse arrangementer. Den er en specialklub under Dansk Kennel Klub og er medlem af Fællesrepræsentationen for Stående Jagthunde i Danmark (FJD). Det betyder i praksis at Dansk Vizsla Klubs medlemmer kan deltage i arrangementer arrangeret af disse organisationer.
 
Klubben har ca. 200 medlemmer, fortrinsvis danske medlemmer.
 
Til Dansk Vizsla Klub er knyttet en række lokale kontaktpersoner, der kan kontaktes hvis man ønsker information om aktiviteter der foregår i lokalområdet, eller hvis man har forslag til aktiviteter, træning, osv.
 Det er meningen at medlemmerne, i samarbejde med kontaktpersonerne, selv planlægger ønsket træning/aktivitet.
 
Klubben udgiver 4 gange årligt bladet "Vizsla Nyt" der er klubbens medlemsblad. I bladet har alle medlemmer mulighed for at komme med indlæg eller artikler.
 
Dansk Vizsla Klub, logo
 
Kennel Turnagain Gundogs | - Danmark | turnagaingundogs@gmail.com