Ny hund… lidt om valg, forberedelser, og forventningens glæde

02-06-2016 13:52

Jeg har længe gået og leget med tanken om en ny hund, men tidspunktet har først været rigtigt nu.
Mange har spurgt undrende til hvorfor jeg ikke skal have endnu en vizsla eller en anden af de stående racer, og det er der faktisk mange grunde til:

At træne stående hund kræver en del markarealer og plads, noget jeg ganske enkelt ikke har til rådighed i det omfang det kræves. Det er lykkedes med Gizmo, men det har krævet meget planlægning, og til tider har det været lidt af en udfordring at skaffe arealer. Spanielterræn er meget nemmere at skaffe, og kræver ikke helt den samme planlægning.

Behovet for en anden type jagthund er begyndt at melde sig. Jeg går oftest som driver på konsortiejagter, som ikke er det oplagte terræn for en stående hund. Gizmo kan heldigvis godt håndtere at blive brugt drivende uden at det ødelægger hans markarbejde, men det vil jeg ikke kunne forvente med en ny stående hund, og Gizmo har også sine begrænsninger - det er ganske enkelt spanielterræn vi går på jagt i.

Jagttiden for agerhøns er kun én måned, og selvom jeg elsker denne jagtform og drive jagt på agerhøns med stående hund, så er det ikke grund nok… Tænk hvis jeg fik en ny stående hund, som kun kunne bruges på mark og ikke kunne håndtere at blive brugt som driver derudover, og ja - fasaner kan da også findes på markerne, men min erfaring efterhånden er, at de hovedsageligt er i remisserne og langs skellene, igen spanielterræn. 

Hvad så med rypejagt? Jeg skal helt sikkert på rypejagt igen, når tiden og økonomien tillader det, lige nu er det ikke aktuelt pga. studie, men igen er en spaniel anvendelig her, det er ikke udelukkende en jagtform for stående hunde.

Jeg elsker MIN vizsla, men som race er jeg ikke forelsket. Det er dejlige hunde, men de har deres fejl og mangler, og særpræg - og så kan de være kompromisløse at have med at gøre træningsmæssigt, hvilket har været en udfordring hos os, og jeg glæder mig til at have med en mere samarbejdende race at gøre igen, især trænings- og prøvemæssigt.


Dette har været nogle af overvejelserne ift. valg af ny jagthund og hvilken type/race det skal være.
Derudover har jeg så måttet vælge imellem FT Springer og FT Cocker. Drømmen var først en FT Cocker, men efter mange spørgerunder hos spanielfolk og overvejelser, blev valget først en FT Springer, men den tæve jeg skulle have hvalp fra fik desværre kun én hvalp, så jeg måtte ud at lede igen…

Imellemtiden havde jeg så været på FT Spaniel Workshop med Jesper Brahe, og jeg var hooked - det der spanielarbejde: WAAUUU…
Jeg skal ikke bare have en jagthund mere, jeg skal have en spaniel der først og fremmest skal bruges til prøver, og jeg håber og stiler imod at det forhåbentligt ender med en FTCH titel. Og så kunne jeg bare mærke at det rigtige for mig nu er, at gå tilbage til mit oprindelige valg - en FT Cocker.
Jeg havde jo holdt lidt øje med de forskellige, og efter at have forhørt mig lidt rundt kontaktede jeg Kennel Mirage, og blev skrevet op til en tæve.

Og nu går jeg jo så bare og venter på at få hende hjem om nogle uger, alt er nærmest klar, tiden går bare alt for langsomt…

MEN! Gizmo skal dog ikke i glemmekassen bare fordi jeg får en lille ny, han betyder alt for mig og skal ikke tilsidesættes. Dog får han lov til at drosle lidt ned træningsmæssigt, hans force er praktisk jagt og det er det han bruges til hovedsageligt. Men derudover håber jeg på en 1. præmie på 20t/400 schweissspor, så vi kan gå igang med 1000m og så måske kaste os over 40t, og så ser vi tiden an mht. markprøver - det kunne være fedt med den 1. præmie.

Fancy og Aston, forældrene til Caley


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Kennel Turnagain Gundogs | - Danmark | turnagaingundogs@gmail.com